Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Nowy produkt
Wskazania:
-dieta eliminacyjna
-alergia pokarmowa z objawami dermatologicznymi i/lub żołądkowo-jelitowymi
-nietolerancja pokarmowa
-choroba zapalna jelit
Przeciwwskazania:
-zapalenie trzustki lub hiperlipidemia
-ciąża, laktacja, okres wzrostu
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Data dostępności:
ROYAL CANIN ANALLERGENIC CANINE
Wskazania:
-dieta eliminacyjna
-alergia pokarmowa z objawami dermatologicznymi i/lub żołądkowo-jelitowymi
-nietolerancja pokarmowa
-choroba zapalna jelit
Przeciwwskazania:
-zapalenie trzustki lub hiperlipidemia
-ciąża, laktacja, okres wzrostu
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Skuteczność potwierdzona klinicznie
Badaniami objęto 22 psy z potwierdzoną alergią pokarmową, u których objawy kliniczne utrzymywały się, pomimo stosowania diety zawierającej hydrolizowane białko. Po wprowadzeniu diety Anallergenic® u wszystkich psów zaobserwowano wyraźną poprawę ogólnej oceny skóry*, przy czym po wprowadzeniu wcześniej stosowanej diety, doszło do nawrotu objawów klinicznych.
Hydrolizowane białko z piór to źródło wolnych aminokwasów i oligopeptydów o niskiej masie cząsteczkowej, uzyskiwanych w procesie wykorzystywanym w przemyśle farmaceutycznym (np. syrop przeciwkaszlowy czy mieszanki elementarne dla dzieci z alergią pokarmową).
Innowacje na wszystkich poziomach:
Receptura: 88% białka występuje w postaci wolnych aminokwasów, pozostałe 12% to oligopeptydy o masie cząsteczkowej nie przekraczającej 6 kDa.
Masa cząsteczkowa 95% składników w diecie nie przekracza 1 kDa.
Dodatek niezbędnych aminokwasów, dzięki czemu dieta spełnia normy AAFCO i jest odpowiednia do długotrwałego stosowania.
Źródło czystych węglowodanów – oczyszczona skrobia.
Nowe substancje smakowe i aromaty.
Najwyższa strawność i smakowitość.
Skuteczność potwierdzona klinicznie.
Ponad 70% to nowe surowce.
Innowacyjne źródło białka: hydrolizowane białko z piór, zawierające wyłącznie wolne aminokwasy oraz oligopeptydy o niskiej masie cząsteczkowej.
Czysta skrobia pozbawiona białka, włókna oraz tłuszczy, z zachowaniem wyłącznie części węglowodanowej.
Nowe substancje smakowe i aromaty, o bardzo niskiej masie cząsteczkowej i wyjątkowej smakowitości.
Składniki:
skrobia kukurydziana, hydrolizat piór o niskiej masie cząsteczkowej (źródło L-aminokwasów i oligopeptydów), olej koprowy, olej sojowy, sole mineralne, włókno roślinne, pulpa z cykorii, fruktooligosacharydy, olej rybny, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym, tłuszcze zwierzęce, wyciąg z aksamitki wzniesionej (źródło luteiny).