Dietetyczna karma pełnoporcjowa dla psów –obniżenie nietolerancji składników i substancji odżywczych. Wspomaganie funkcji skóry w przypadku dermatozy i wypadania sierści. Wysoki poziom kwasu linolowego (LA) i sumy kwasu eikozapentaenowego (EPA) i kwasu dokozaheksaenowego (DHA).
WSKAZANIA:
-
- Nieprawidłowe reakcje na pokarm z objawami dermatologicznymi
- Część podejścia terapeutycznego w chorobach skóry (alergia, atopia, zapalenie ucha)
- Nieprawidłowe reakcje na pokarm z objawami gastroenterologicznymi
- Część podejścia terapeutycznego w problemach przewodu pokarmowego (chroniczne biegunki, IBD, SIBO)
INSTRUKCJA DOTYCZĄCA KARMIENIA: W przypadku łączenia z suchą karmą Brit VD Dog Grain Free Hypoallergenic należy odpowiednio zmniejszyć dzienną dawkę. Zalecany okres stosowania - 3 do 8 tygodni: jeśli objawy nietolerancji zanikają, można stosować początkowo przez okres 1 roku (w przypadku obniżenia nietolerancji składników i substancji odżywczych). Zalecany okres stosowania: początkowo do 2 miesięcy (w przypadku wspomagania funkcji skóry w przypadku dermatozy i wypadania sierści). Przed użyciem lub przed przedłużeniem okresu stosowania zaleca się konsultację z lekarzem weterynarii. Należy zapewnić w sposób ciągły wodę do picia. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
- łosoś (55%),
- groszek zielony (4%),
- olej z łososia (3%),
- mąka grochowa,
- lignoceluloza,
- węglan wapnia,
- suszone algi (0,5%, Schizochytrium limacinum),
- suszone algi brunatne (0,5%, Ascophyllum nodosum),
- mannanooligosacharydy (0,005%),
- betaglukan (0,005%),
- fruktooligosacharydy (0,004%),
- Jukka Mojave (0,003%),
- suszony rokitnik zwyczajny (0,003%).
- białko surowe 8%,
- tłuszcz surowy 8%,
- wilgotność 78%,
- popiół surowy 2,5%,
- włókno surowe 1%,
- wapń 0,2%,
- fosfor 0,3%,
- sód 0,25 %,
- magnez 0,1%,
- EPA (20:5 n-3) 0,01%,
- DHA (22:6 n-3) 0,15%.
- witamina A (3a672a) 5 000 j.m.,
- witamina D3 (3a671) 400 j.m.,
- witamina E (3a700) 200 mg,
- witamina C (3a312) 150 mg,
- biotyna (3a880) 0,8 mg,
- cynk (3b606) 35 mg,
- żelazo (3b106) 20 mg,
- mangan (3b504) 12 mg,
- jodek potasu (3b201) 0,2 mg,
- miedź (3b406) 5 mg,
- selen (3b8210) 0,05 mg.
- DODATKI TECHNOLOGICZNE W 1KG: mączka chleba świętojańskiego (E410) 5 000 mg.